Chiropractie is een veilige behandelmethode in alle fasen van de zwangerschap. Met periodieke controles gedurende de negen maanden kunnen veel klachen worden voorkomen.

Met zwangerschapsklachten naar de chiropractor

Tijdens de zwangerschap

Rugklachten en/of bekkenklachten zijn typische zwangerschapsklachten die ontstaan door verandering in de hormoonspiegel, toename van het lichaamsgewicht en verandering van de lichaamshouding.

Tijdens de zwangerschap maakt het lichaam een hormoon aan dat ervoor zorgt dat de gewrichtsbanden en spieren van het bekken uitrekken en soepeler worden; dit maakt de geboorte mogelijk. Doordat ook andere gewrichtsbanden soepeler worden, kunnen daar echter problemen ontstaan. Het bekken kan bijvoorbeeld minder stabiel worden. De veranderde houding en de gewichtstoename veroorzaken grotere druk op de wervelkolom, wat ook tot klachten kan leiden.

Chiropractie voor de zwangere vrouw

Chiropractie is een veilige behandelmethode in alle fasen van de zwangerschap. Afwijkingen in de stand van de wervelkolom worden gecorrigeerd en de bewegingsvrijheid hersteld. De soepele banden en spieren vergemakkelijken de behandeling aanzienlijk.

Met periodieke controles tijdens de zwangerschap kunnen veel klachten worden voorkomen.