De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Blog
Is het al erg genoeg om naar de chiropractor te gaan?
maandag 07 mei 2018

Jaren geleden werd ik geconfronteerd met een opmerking die nog altijd vers in mijn geheugen ligt; "Hoezo naar de chiropractor? Daar is het toch niet erg genoeg voor?" Dit ging over het kindje van een vriendin dat een milde ontwikkelingsachterstand had. Het kostte mij destijds, als net afgestudeerde chiropractor, moeite om daar een passende reactie op te geven. Wel opende haar opmerking mijn ogen; dit was één van de ideeën die leefde over ons relatief onbekende vak. Inmiddels vijftien jaar later en met veel nascholing op dit gebied op zak, ben ik nog steeds druk om duidelijk te maken wat kinderchiropractie kan betekenen voor nu én later. Het hoeft niet altijd een groot probleem te zijn. Veel klachten die zich op latere leeftijd openbaren, zijn het gevolg van meerdere kleine incidenten en irritaties, die uiteindelijk uitgegroeid zijn tot een serieus probleem.

Omdat chiropractie nog redelijk onbekend is (lees Chiropractie. Heel gewoon, maar ook zo onbekend!), wordt er niet in alle situaties adequaat doorverwezen. Dat geldt bij volwassenen, maar ook bij baby's. Op het moment dat we dan geconsulteerd worden, is dit in negen van de tien gevallen nadat het kindje in kwestie al een hele tijd met de kwaal gelopen heeft en er vaak al het nodige onsuccesvol aan gedokterd is. Vaak een punt waarop "er nu echt iets moet gebeuren, want...".

Door tijdig in te grijpen zorgen we ervoor dat de motorische en lichamelijke ontwikkeling niet in de weg wordt gestaan. Mijn advies is dan ook om niet te wachten, maar preventief te laten controleren zodat we de problemen voor kunnen zijn. Net als de periodieke controle bij de tandarts!

 
Kinderen worden niet gekraakt!
dinsdag 10 april 2018

Ondanks het feit dat ik zelf moeder ben van drie jonge kinderen heb ik nooit goed begrepen wat jonge ouders zo angstig maakten om een chiropractor te consulteren. De reacties op kinderchiropractie zijn wisselend, maar veelal met een angstige ondertoon. Nu ik me ruim zes jaar bezig houd met deze specialisatie, begin ik er achter te komen waar de angst vandaan komt.

Met een baby naar een ‘kraker’? Dat kan toch niet?!
Bij het behandelen van baby’s en jonge kinderen komt geen ‘kraken’1) aan te pas. Chiropractische behandeling wordt toegepast met lichte druk van de vingertoppen, of door een speciaal ontwikkeld apparaatje. Hiervoor bestaan vrijwel geen denkbare contra-indicaties en is er van risico geen sprake. Buiten dat het kleine patiëntje misschien verveeld of geïrriteerd kan zijn tijdens de behandeling, doen we de baby geen pijn met onze behandeling. Chiropractische behandeling is veilig en in vele gevallen zeer effectief.

1) Het krakend of ploppende geluid is wel een bekend fenomeen tijdens chiropractische behandeling van (jonge) volwassenen. Dit geluid wordt veroorzaakt door een gasvorming binnen het behandelde gewricht. Een snelle, gedoseerde impuls op het gewricht veroorzaakt een drukverschil binnen dit gewricht. Dit geeft een ontspannend effect.

 
Het kinder-inloopspreekuur
maandag 08 januari 2018

Het kinder-inloopspreekuur is een unieke kans om uw vraag of probleem voor te leggen aan een deskundige. Wekelijks is er op dinsdag in Waalwijk van 17:00 – 17:30 uur een kinder-inloopspreekuur. Twijfelt u of uw kind gebaat zal zijn bij chiropractische behandeling, dan kunt u vrijblijvend bij ons langskomen.

Een gespecialiseerd kinderchiropractor zal uw vragen beantwoorden en waar nodig een kinderscreening uitvoeren. Dit om mogelijke vragen beter te kunnen beantwoorden en een passend advies te geven. U kunt terecht met vragen over ontwikkeling, groei en beweging, maar ook met vragen op gebied van voeding, sport, supplementen en bijvoorbeeld schoeisel bent u van harte welkom.

Onze kinderchiropractoren hebben, naast veel eigen kennis en ervaring, een groot netwerk van verloskundigen, (kinder)fysiotherapeuten, orthomoleculaire genezers en andere (medisch) specialisten, die ze zullen raadplegen waar nodig.

In Tilburg is er op donderdag wekelijks een regulier inloopspreekuur, van 17:00 tot 17:30 uur.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6