De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Chiropractie is voor jong en oud

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die zich richt op het opsporen en opheffen van problemen aan de wervelkolom, zodat het zenuwstelsel optimaal kan functioneren. Het zenuwstelsel reguleert alle processen in ons lichaam zoals groei, ontwikkeling en beweging.

Problemen aan de wervelkolom kunnen reeds ontstaan bij de geboorte of in de vroege jeugd door vallen, stoten, verkeerde houdingen, sportongelukjes en het dragen van een zware schooltas.

Wat doet een kinderchiropractor?

Een kinderchiropractor stelt de effecten op het zenuwstelsel hiervan vast middels een lichamelijk onderzoek en specifieke orthopedische en neurologische testen. De daarop volgende behandeling is geheel afgestemd op de leeftijd van baby of kind.

Door de relatief soepele gewrichten is lichte druk van de vingertoppen veelal voldoende tijdens de behandeling. Over het algemeen is dit pijnloos en kinderen zien er zelden tegenop. De resultaten zijn al na enkele behandelingen merkbaar. Bij oudere kinderen ligt het gemiddelde wat hoger omdat dan gewoontes en verkeerde houding een rol spelen.