Chiropractie voor baby’s. Een gespecialiseerd babychiropractor kan veel klachten bij een pasgeboren baby voorkomen en snel verhelpen. Controle is daarom raadzaam.

Met je baby naar de kinderchiropractor

Net na de bevalling

Problemen of afwijkingen aan de jonge wervelkolom kunnen al tijdens de zwangerschap ontstaan, bijvoorbeeld door de positie in de baarmoeder. Ook tijdens de geboorte kunnen irritaties optreden. Zoals tijdens zware, langdurige bevallingen, waar de baby langdurig persweeën heeft moeten opvangen, of bij vacuüm- en tangverlossingen. Maar ook een hele snelle bevalling met een weeënstorm of een snelle persfase kan tot problemen leiden. In al deze gevallen krijgt de jonge wervelkolom het zwaar te verduren.

Klachten kunnen zich uiten in een gespannen baby, die zich vaak overstrekt, gebalde vuistjes heeft en mogelijk een voorkeurshouding heeft. Ook problemen met zuigen -en daardoor met borstvoeding- komen regelmatig voor.

Controle door de kinderchiropractor

Het is daarom altijd raadzaam om kort na de geboorte uw baby door een kinderchiropractor te laten controleren. Zo'n controle van de schedel, nek en wervelkolom is in vele landen al een standaardroutine.

Mochten er blokkades gevonden worden, dan kan de chiropractor deze met lichte druk van de vingertoppen gaan behandelen om zo correctie uit te voeren. Vanwege de zachte druktechniek is geen baby te jong om behandeld te worden. Meestal zijn enkele behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.