De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Stilzitten, aangeleerd gedrag…

Het vele zitten wat wij doen is niet goed voor ons. Een aantal feiten over zitten.

  • Een volwassene zit per dag vijf uur langer dan we denken.
  • Nederlanders zitten meer dan inwoners van andere Europese landen….
  • 85% van onze vrije tijd brengen we zittend door….

Geen feiten waar je vrolijk van wordt, want zoveel zitten is niet goed voor je. Het is voornamelijk de inactiviteit die de boosdoener is. Ons lichaam is gewoon weg niet gemaakt om te zitten. Het voelt zich goed bij beweging en heeft geen antwoord op passiviteit en ondersteuning. Deze passiviteit heeft een erge negatieve invloed, niet alleen op spieren en gewrichten, maar ook op stofwisseling en funcitioneren van belangrijke organen.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds. Precies wat dreumesen en peuters doen! Die bewegen zodra ze wakker worden en blijven dit doen totdat ze naar bed gebracht worden. Voor het lichaam het beste, maar niet altijd praktisch.

Hoe moet dat als ze naar school gaan? Hoe ouder kinderen worden hoe vaker er van hen verlangd wordt dat ze stilzitten. Op scholen is het verstandig om lessen waarin er geconcentreerd gewerkt moeten worden regelmatig af te wisselen met een actieve les. Zodra kinderen thuis komen ligt de volgende verleiding op de loer…tv, tablets, spelcomputers en laptops. Weer passiviteit voor het lichaam. In plaats van tegen onze kinderen zeggen om weer eens stil op hun stoel te gaan zitten moeten we uitdagingen bieden om in beweging te komen. Lopend of op de fiets naar school, na schooltijd met ze naar de speeltuin, het bos of gaan zwemmen.

Tip voor in huis. Schaf een gymbal aan. Voor ongeveer 10 euro een welkome aanvulling op het meubilair. Tijdens het tv-kijken zul je zien dat kinderen de bal niet zullen negeren en in beweging zullen blijven.