De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Alle scholen zijn weer begonnen!

Dat betekent dat er weer vele jonge pubers met tassen aan het zeulen zijn. Jonge ruggen die nog moeten groeien en sterk moeten worden, worden geplaagd met het gewicht van de schoolboeken.

Stelregel is dat de tas niet zwaarder mag zijn dan 10% van het lichaamsgewicht, maar dat is niet altijd haalbaar, de boeken moeten toch mee naar school.  Er zijn niet op elke school kluisjes beschikbaar, maar als ze er zijn laat dan uw zoon of dochter daar gebruik van maken. Na iedere les wisselen lukt waarschijnlijk lang niet altijd. Wat wel kan is de dag én de stapel boeken in tweeën te verdelen. Wisselen kan dan in een pauze.

Bij het dragen van een rugzak is het van belang om deze niet aan één band te dragen, maar beide schouderbanden te gebruiken. Vervoer de rugzak of tas tijdens het fietsen op de fiets zelf zodat de fiets het gewicht van de boeken draagt.

Pubers willen er natuurlijk niets van horen, maar het moment dat ze naar de middelbare school gaan is ook de tijd om op de houding te gaan letten. Bewegen wordt steeds minder vanzelfsprekend. Er wordt meer tijd in de schoolbanken en achter een bureau doorgebracht. Lichaamsbeweging wordt beperkt tot gymuren en de uren dat er naar een sportclub wordt gegaan. Waar eerder nog buiten gespeeld werd, zal er nu veel tv gekeken of gegamed worden. Juist op deze leeftijd is een goede houding van groot belang. Als een kind wat in de groei is veel zit ontstaat er veel druk op de rug. De tussenwervelschijven worden hierdoor aan de voorkant dunner dan aan de achterkant, waardoor de rug krom groeit. En met die rug moet nog een heel leven mee!