De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Vakantie...fijn op reis!

Vakantie... we gaan weer massaal op reis! De vakantie begint op het moment dat je vertrekt, dat wil nog wel eens lastig zijn met kleine kinderen. Om de reis aangenaam en comfortabel te maken is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.

Wordt het een lange autorit dan is een goede stoel niet alleen voor de bestuurder belangrijk. Ook de kinderen zitten graag comfortabel en veilig. Neem een kussentje mee dat het hoofd van je kind kan ondersteunen als het gaat slapen. Ook een dekentje of juist een handdoek in warme tijden is fijn om bij de hand te hebben.

Tijdens het reizen kunnen kinderen zich gaan vervelen. Met wat kleine spelletjes, teken- en schrijfboekjes kunnen ze zich al snel vermaken. Voor de wat grotere kinderen is er autobingo. Je kunt dit bijvoorbeeld downloaden op www.reizendoejezo.nu.

Lekker eten en drinken hoort bij vakantie. Zorg dat iedereen een eigen flesje water heeft. Zeker in het vliegtuig is het belangrijk om meer te drinken dan gebruikelijk, vanwege de droge lucht in het vliegtuig. Een bakje met schijfjes komkommer, worteltjes of tomaatjes is een gezonde en verfrissende aanvulling in de reistas.

Mocht iemand reisziekte hebben, vergeet dan de tabletjes niet. Een vochtig washandje in een zakje, een handdoek en een plastic zak is altijd handig om bij de hand te hebben, soms komt het opeens goed van pas.

De reis zelf ervaart iedereen een stuk fijner als je er uitgerust aan begint. Bewegen na een lange tijd stilzitten is een aanrader. Laat de kinderen tijdens een stop lekker uitrazen en flink bewegen! Ook goed voor de papa’s en mama’s om de benen flink te strekken! Fijne vakantie.