De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Smartphones en tablets, speelgoed van nul tot honderd!

We worden allemaal geïntrigeerd door de moderne technologie. We kunnen er steeds meer mee en een wereld zonder is niet meer voor te stellen. Zelfs bij baby’s gaat de interesse uit naar de afstandbediening en telefoon, en die interesse groeit alleen maar naarmate ze ouder worden.

Heel belangrijk is het om aan tablet- en computergebruik grenzen te stellen. Net als bij een volwassenen heeft een kind vaak geen besef van tijd als het aan een schermpje gekluisterd zit. Een slechte houding en mogelijk pijn in de nek wordt makkelijk genegeerd of niet gelinkt aan de tablet. Toch komen er steeds meer kinderen met nekklachten hierdoor. Maak afspraken met je kind hoe lang hij of zij mag. Een kookwekker zetten geeft een duidelijk signaal waardoor je herinnerd wordt om te stoppen.

Ook heel belangrijk: investeer in een goed houding! Stel de computer en werkplek goed af. Leg een tablet nooit plat op schoot of op tafel. Fabrikanten zijn hier handig op ingesprongen en hebben een aantal artikelen ontworpen. Deze zijn hun investering dubbel en dwars waard, omdat het gebruik hiervan veel druk van de nek af haalt. Kijk bijvoorbeeld eens naar een hoes waardoor je een tablet schuin neer kunt zetten. Een ander handige gadget, een iPad-kussen. Zo vormgegeven dat je iPad schuint ligt, met houder, zodat hij niet naar beneden glijdt. Zeker een uitkomst voor kinderen die op de bank hangen met hun tablet!