De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Bewust bewegen

We weten allemaal dat bewegen is goed voor je lichaam! Toch is het vaak moeilijk om in beweging te komen en te blijven. De maatschappij is tegenwoordig zo veranderd dat we eigenlijk de hele dag niet hoeven te bewegen. We kunnen overal met de auto komen, we zijn overal en altijd bereikbaar. En we kunnen alles regelen vanuit onze luie stoel.

Dit vele stilzitten is aangeleerd gedrag. Er is geen dreumes of peuter die stil zit. Die gaan maar door, totdat het tijd is om naar bed te gaan. Dit stopt enigszins als er interesse voor televisie, tablets en (spel-) computers komt. Dan bewegen kinderen al veel minder, als ze de kans krijgen. Op vierjarige leeftijd, als de kleuters naar school gaan, begint er een nieuwe fase waarin stilzitten aangeleerd wordt. Onoverkomelijk, maar daarbij moet er ook meteen gewerkt worden aan stimulatie om te bewegen. Als ouders kun je het goede voorbeeld geven. Neem de trap i.p.v. de lift of roltrap. Zet de auto wat verder weg van school of de winkel. En neem de fiets als dat mogelijk is. ’s Avonds voor of na het eten een blokje om is niet alleen goed voor de beweging, kinderen vinden het heerlijk om samen er uit te gaan!