De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Kinderen worden niet gekraakt!

Ondanks het feit dat ik zelf moeder ben van drie jonge kinderen heb ik nooit goed begrepen wat jonge ouders zo angstig maakten om een chiropractor te consulteren. De reacties op kinderchiropractie zijn wisselend, maar veelal met een angstige ondertoon. Nu ik me ruim zes jaar bezig houd met deze specialisatie, begin ik er achter te komen waar de angst vandaan komt.

Met een baby naar een ‘kraker’? Dat kan toch niet?!
Bij het behandelen van baby’s en jonge kinderen komt geen ‘kraken’1) aan te pas. Chiropractische behandeling wordt toegepast met lichte druk van de vingertoppen, of door een speciaal ontwikkeld apparaatje. Hiervoor bestaan vrijwel geen denkbare contra-indicaties en is er van risico geen sprake. Buiten dat het kleine patiëntje misschien verveeld of geïrriteerd kan zijn tijdens de behandeling, doen we de baby geen pijn met onze behandeling. Chiropractische behandeling is veilig en in vele gevallen zeer effectief.

1) Het krakend of ploppende geluid is wel een bekend fenomeen tijdens chiropractische behandeling van (jonge) volwassenen. Dit geluid wordt veroorzaakt door een gasvorming binnen het behandelde gewricht. Een snelle, gedoseerde impuls op het gewricht veroorzaakt een drukverschil binnen dit gewricht. Dit geeft een ontspannend effect.